Ny IT-chef ska spara energi och pengar åt kunderna

Pressmeddelande den 13 april 2017

Joacim Alsterholt är ny IT-chef på Indoor Energy med fokus på affärsutveckling. Han ska med hjälp av digitalisering vara del i att hjälpa Indoor att bli ännu bättre på att stötta fastighetsägare att spara både energi och pengar. Joacim Alsterholt har sedan tidigare en mångårig karriär inom säkerhetsbranschen där han arbetat med segmentering, paketering och digitaltjänsteutveckling.

– Min målsättning är att våra IT-system tydligt ska visa för våra kunder hur mycket energi och pengar de kan spara. Branschen behöver i stort tänka nytt och hänga med i digitaliseringen. Min inställning är att systemen ska vara anpassade till människan i stället för tvärtom, säger Joacim Alsterholt.

Joacim Alsterholt började som konsult på Indoor Energy i oktober förra året. Bakom sig har han en lång karriär inom IT och affärsutveckling i säkerhetsbranschen. Senast kommer han från startupbolaget Skyresponse, som utvecklar molnbaserade internet-of-things-tjänster kring larmhantering. Nu får Joacim Alsterholt utökat ansvar som IT-chef.

Rekryteringen av Joacim Alsterholt är en del av Indoor Energys strategi att satsa på affärsutveckling. Strategin bygger på att man som mellanstort företag kan satsa på utveckling samtidigt som man snabbt kan implementera nya arbetssätt.

– Med Joacim på plats kommer vi skapa kundvärden som är unika för marknaden. Vi ligger redan i framkant vad gäller energibesparingar i fastigheter, men vi ser att vi med rätt digitala verktyg kan skapa ett ännu högre kundvärde, säger Mats Bjelkevik vd Indoor Energy.

Indoor Energys målsättning är att växa organiskt med 15 procent per år.

För mer information kontakta gärna:
Mats Bjelkevik, vd Indoor Energy, 070-422 87 36, mats.bjelkevik@indoor.se
Joacim Alsterholt, IT-chef Indoor Energy 076-047 02 70, joacim.alsterholt@indoor.se

Ladda ner pressmeddelande