Indoor Energy bygger automationslösningen för Katarinahuset vid Slussen

Atrium Ljungberg har anlitat Indoor Energy för att designa, projektera och bygga styr- och regleranläggningen för det välkända Katarinahuset vid Slussen. Byggnaden består av 12 plan, med den legendariska Restaurang Gondolen på plan 11.

Utveckling av ett av Stockholms landmärken
Projektet avser omfattande invändig ombyggnation och en påbyggnad på tak. Befintliga kontorsplan får förbättrad flexibilitet, fastigheten kommer att få ett nytt hotell, handelsytor och ska integreras med Slussen som transportnod. Hela projektet skall stå klart april 2023, men stockholmarna kommer att kunna äta julbord på Gondolen redan 2022, med en fantastisk utsikt över guldbron.

Indoor Energy och Atrium Ljungberg har gjort flera större projekt tillsammans de senaste åren. Ombyggnadsprojekt såsom Söderhallarna, fastigheterna Kv Adam & Eva och Kv Skotten som båda ligger på Drottninggatan i höjd med Hötorget, och det s k ”Glashuset” som ligger i direkt anslutning till Katarinahuset, vid Slussen.

– Vi känner oss trygga i samverkan med Atrium Ljungberg i den här typen av projekt och lägger särskilt värde på Atrium Ljungbergs fokus och engagemang gällande energioptimering. Något som gör att vi tillsammans, kontinuerligt kan effektivisera fastigheten med smarta funktioner, säger Jan-Olov Josefsson VD på Indoor Energy Control. Vi ser också vikten av att den gemensamma kompetensen utnyttjas när vi får vara med och designa system från start, då kan vi bygga mätarstrukturer och smarta lösningar för en optimal och energieffektiv drift, redan från början.

Om Indoor Energy
Indoor Energy koncernen har sitt huvudfokus på service inom kyla, värme, ventilation och styr- & reglerteknik och Indoor Energy är ledande inom energi- och klimatomställning. Koncernens dotterbolag Indoor Energy Control är marknadsledande i Stockholm inom komplexa automationsprojekt. Indoor är stora nog att hantera stora komplexa uppdrag men små nog att vara flexibla och ha nära relationer med sina kunder.

 

För mer information kontakta gärna:
Mats Bjelkevik, Koncernchef Indoor Energy, 070-422 87 36, mats.bjelkevik@indoor.se
Jan-Olov Josefsson, VD Indoor Energy Control, 072-536 95 66, jan-olov.josefsson@indoor.se

 

Indoor Energy arbetar för att minska fastigheters klimatpåverkan. Företaget tar ett helhetsgrepp på ventilation, kyla, värme och fastighetsautomation. Verksamheten har 200 medarbetare och omsätter ca 350 miljoner. Indoor Energy har kontor på 10 orter och verkar i hela Mälardalen och stor-Göteborg. Läs mer på www.indoor.se Indoor Energy är också rikstäckande genom det samägda bolaget Near4you.

 

Dokument för nedladdning

Ladda ner Pressmeddelande (Word)

Ladda ner Pressbild