Indoor Energy bygger automationslösningen för Vasakronans prestigeprojekt Nya Kronan, i Sundbyberg

Nya Kronan skall andas något nytt i Sundbyberg, något som sticker ut på marknaden och som underlättar för hyresgästen att prestera på topp. Byggnaden skall uppföras med mycket höga miljömål med låga driftkostnader samt certifieras på högsta nivån enligt LEED dvs. Platina. Skall man klara detta är styrningen av fastigheterna en central och helt avgörande funktion.

Storstadspuls och småstadsidyll på samma gång
Vasakronan bygger sammanlagt 40 000 kvadratmeter hållbara och flexibla kontor samt café-, restaurang- och konferensytor. Fastigheten passar sålunda lika väl för single som multi tenant. Men det är inte flexibiliteten och effektiviteten som gör Nya Kronan extra speciell. Det är känslan i mötet mellan storstadens puls och småstadens idyll. I Sundbyberg känner man sig lätt hemma i de omgivande kvarteren. Det känns genuint och trevligt, tryggt och välkomnande. Samtidigt har Sundbyberg en puls som liknar storstadens, med pendeltåg, tunnelbana och människor i ständig rörelse.

– Vi gillar tuffa utmaningar och kraven för att klara av högsta certifiering enligt LEED, dvs Platina, är ingen enkel sak, det kräver ett dynamiskt och flexibelt automationssystem. Vi lägger särskilt värde på Vasakronans fokus och engagemang gällande energioptimering. Något som gör att vi tillsammans, kontinuerligt kan effektivisera fastigheten med smarta funktioner, säger Jan-Olov Josefsson, VD på Indoor Energy Control. Vi ser också vikten av att den gemensamma kompetensen utnyttjas när vi får vara med och designa system från start, då kan vi bygga mätarstrukturer och smarta lösningar för en optimal och energieffektiv drift, redan från början.

Om Indoor Energy
Indoor Energy koncernen har sitt huvudfokus på service inom kyla, värme, ventilation och styr- & reglerteknik och Indoor Energy är ledande inom energi- och klimatomställning. Koncernens dotterbolag Indoor Energy Control är marknadsledande i Stockholm inom komplexa automationsprojekt. Indoor är stora nog att hantera stora komplexa uppdrag men små nog att vara flexibla och ha nära relationer med sina kunder.

 

För mer information kontakta gärna:
Mats Bjelkevik, Koncernchef Indoor Energy, 070-422 87 36, mats.bjelkevik@indoor.se
Jan-Olov Josefsson, VD Indoor Energy Control, 072-536 95 66, jan-olov.josefsson@indoor.se

 

Indoor Energy arbetar för att minska fastigheters klimatpåverkan. Företaget tar ett helhetsgrepp på ventilation, kyla, värme och fastighetsautomation. Verksamheten har 210 medarbetare och omsätter ca 400 miljoner. Indoor Energy har kontor på 10 orter och verkar i hela Mälardalen och stor-Göteborg. Läs mer på www.indoor.se Indoor Energy är också rikstäckande genom det samägda bolaget Near4you.

Bild:Vasakronan

Dokument för nedladdning

Ladda ner Pressmeddelande (Word)

Ladda ner Pressbild