Indoor Energy förvärvar den ledande kylaktören Teknokyl i Stockholm

Indoor Energy köper Teknokyl som varit ett av Stockholms ledande kylföretag i över 50 år. Teknokyl kommer att vara navet i Indoor Energy:s fortsatta satsning på kyla i Stockholmsområdet. Tillsammans med Teknokyl kommer Indoor att omsätta ca 150 mkr inom kyla varav 65 mkr i Stockholm.

– Vi har en tydlig strategi i att fortsätta att växa kylverksamheten och Indoor Energy är idag en av de största kylaktörerna i Sverige. Därtill kommer förvärvet av Teknokyl att stärka vår närvaro i Stockholm där vi redan är marknadsledande inom service avseende kyla, värme, ventilation och fastighetsautomation, säger Mats Bjelkevik, VD på Indoor Energy.

Ett sätt att ta nästa steg
– Vi ser att kylmarknaden kräver mer muskler av de ledande aktörerna i framtiden, att tillsammans med Indoor Energy öka antalet specialister inom bl a energi, mätning och uppföljning och automation kommer att gynna både våra anställda och våra befintliga och nya kunder. Vi ser fram emot att göra den resan tillsammans med gänget på Indoor, säger Göran Hagtorn, Dan Östedt och Kenneth Fisk, huvudägare i Teknokyl.

Naturliga köldmedier är framtiden
Kyl-branschen står inför stora förändringar genom F-gasförordningen och ett ökat fokus på naturliga köldmedier. Redan idag kan naturliga köldmedier ersätta de syntetiska och klimatpåverkande köldmedierna som oftast används. – Jag ser att vi kan bidra i den här förändringen på marknaden och att vi kan utmana branschen för att utveckla både oss själva men också kunderbjudandet. Tillsammans med gänget på Teknokyl kan vi bygga något riktigt vasst, säger Erik Randén, som är affärsansvarig för kyla på Indoor Energy.

– Ensamma kommer vi inte att rädda klimatet men alla måste bidra. Ingen kan göra allt men alla kan göra något, säger Mats Bjelkevik.

För mer information kontakta gärna:
Mats Bjelkevik, VD Indoor Energy, 070-422 87 36, mats.bjelkevik@indoor.se
Dan Östedt, VD Teknokyl, 070-756 75 93, dan.oestedt@teknokyl.se

 

Dokument för nedladdning

Ladda ner pressmeddelande (word)

Ladda ner pressbild