Indoor Energy förvärvar Kumla Oljeservice

Indoor Energy fortsätter att stärka sin position som Sveriges ledande serviceaktör inom kyla, värme, ventilation och styr- och reglerteknik. Nu senast genom förvärvet av det anrika bolaget Kumla Oljeservice som har unik spetskompetens gällande service och konvertering av oljepannor.

Det finns fortfarande många oljepannor i Sverige, även om det stora flertalet har ersatts med bergvärme eller konverterats till andra bränslen. För att en befintlig oljepanna skall ha en så låg miljöpåverkan som möjligt och en bra driftekonomi krävs kontinuerligt och förebyggande service och underhåll. Det finns också flera systemlösningar där det är mycket lönsamt att komplettera den befintliga oljepannan med en värmepump och nyttja oljepannan som spetsvärme. Vill man är det enkelt att konvertera en äldre oljepanna till bioolja gjord av skogsavfall och restprodukter ifrån industrin. Därtill finns det applikationer där det saknas riktigt bra alternativ till oljepannan, det handlar oftast om att det krävs höga effekter under korta tidsperioder. Så oljepannan har i överskådlig framtid en plats i ett fossilfritt Sverige.

Mer än 60 års erfarenhet av att värma industrier samt små och stora fastigheter.
Kumla Oljeservice startades 1954 av bröderna Hendry och Fred Sigfridsson och har gått i generationer till dagens ägare; Conny, Karsten och Stefan. Nästa generation var inte beredd att ta över familjeföretaget så vi behövde hitta en annan lösning berättar Conny Sigfridsson. – Valet föll på Indoor Energy, ett liksom vi ägarlett bolag som sätter kunden i centrum och där vår spetskompetens värderas och kan överföras till flera duktiga tekniker. Vi ser alla fram emot att fortsätta resan tillsammans med Indoor även om jag själv kommer att trappa ner säger Conny som är 67 år.

Frågeställningen om energi- och miljökraven är i fokus i både storstad och på landsbygd                                                                                                                                    Efterfrågan på energieffektiva lösningar och kraven på en högre och smartare servicenivå ökar. Indoor Energy har utvecklat en metod som sänker både energiförbrukning och kostnader för fastighetsägare. – Våra medarbetare har ett grundläggande engagemang i energifrågan och för oss är det en nödvändighet att anställa rätt personer för att inte bara möta, utan också leda utvecklingen i att sänka energiförbrukningen i Sveriges fastigheter, säger Mats Bjelkevik, VD på Indoor Energy

För mer information kontakta gärna:
Mats Bjelkevik, VD Indoor Energy, 070-422 87 36, mats.bjelkevik@indoor.se

Dokument för nedladdning

Ladda ner pressmeddelande (word)

Ladda ner högupplöst pressbild