Indoor Energy projekterar, konstruerar, designar och bygger automationslösningen för Sthlm New i Hammarby sjöstad.

Pressmeddelande den 17 januari 2019

Indoor Energy`s starka utveckling fortsätter i Stockholmsområdet. Indoor Energy`s byggnadsautomationsföretag Indoor Energy Control har blivit upphandlade av Skanska för att projektera, konstruera, designa och bygga Styr & Övervakningsanläggningen för Sthlm New etapp 1 i Hammarby sjöstad med huskropparna Sthlm 01 och Sthlm 04 med en sammanlagd BTA på ca 59.000 m2.

Indoor Energy och Skanska har under de senaste åren genomfört flera större projekt tillsammans, så som Skanskas Huvudkontor ”Entrè Lindhagen” på Kungsholmen, ”Sthlm Seaside” och ”Sthlm 03”, m.fl.

–  Vi känner oss trygga i samverkan med Skanska i den här typen av projekt. Skanskas professionalism i att driva stora komplexa projekt är en förutsättning för oss när vi går in i den här typen av uppdrag, säger Jan-Olov Josefsson VD på Indoor Energy Control. Vi ser också vikten av att den gemensamma kompetensen nyttjas när vi får vara med och designa system från start. Vi har då möjlighet att, redan från början i projektet, bygga mätstrukturer och smarta lösningar för en optimal och energieffektiv drift.

– Indoor Energy Control har ett väl strukturerat arbetssätt och en hög kompetensnivå, som säkerställer både IT-säkerhet och energieffektivitet, vilket vi värdesätter högt. Det är det främsta skälet till att vi väljer Indoor Energy för Sthlm New, säger Skanskas Installationsledare Björn Källkvist. Styr & Övervakningsanläggningen är en liten del av kostnaden i byggnadsskedet, men är det system som har störst inverkan på fastighetens driftkostnader och därför är det viktigt för oss att vi får rätt lösning. Indoor Energy har också uppdrag att hantera drift och energiuppföljning åt Skanska Fastigheter för att säkerställa att fastigheterna håller de höga energikrav som Skanska ställer i sina projekt.

För mer information kontakta gärna:
Mats Bjelkevik, VD Indoor Energy, 070-422 87 36, mats.bjelkevik@indoor.se
Jan-Olov Josefsson, VD Indoor Energy Control, 072-536 95 66, jan-olov.josefsson@indoor.se

 

Pressbilder
Mats Bjelkevik

 

Ladda ner pressmeddelande (word)