Indoor Energy släpper femte utgåvan av Energihandboken

Indoor Energy har i fem år publicerat Energihandboken, med 250 tips på hur man sparar energi i fastigheter. Årets utgåva är på 100 sidor och innehåller bland annat en krönika av Dr. Katarina Graffman, antropolog och författare, om hur vi fattar beslut, ett samtal med Micael Dahlén professor och framtidsforskare och Indoors VD Mats Bjelkevik om jobben och klimatet. Därtill har Sara Öhrvall på SEB skrivit en krönika om hur kapitalmarknaden nu ställer om för att bidra till en grön omställning.

Energihandboken har fått en enorm spridning hos allt ifrån beslutsfattare och politiker till engagerade personer i bostadsrättsföreningar och styrelser för förskolor. –Vi kunde aldrig tro att den skulle få så stor spridning, förra året delade vi ut 10.000 exemplar av boken. Och varje vecka är det drygt 50 personer som beställer boken på vår hemsida, säger Mats Bjelkevik, VD på Indoor Energy.

Fastigheter står för 40% av Sveriges totala energiförbrukning
I dag vet de flesta att man kan och bör spara energi i fastigheter, men verkligheten visar att få vet hur. I snitt finns potential att sänka förbrukningen med 40%. Det krävs dock specialistkunskap inom både kyla, värme, ventilation och byggnadsautomation samt kunskap om hur dessa tekniker samverkar. Det är få och för varje år färre aktörer på marknaden som besitter både bred och djup kunskap inom dessa teknikområden för att göra rätt typ av åtgärder. Energihandboken är Indoors sätt att dela med sig av sin kunskap om vad man kan göra för att spara energi i fastigheter och samtidigt förbättra inomhusklimatet.

– Ensamt kommer det inte att rädda klimatet men det är ett substantiellt bidrag. Skall vi klara klimatomställningen så behöver alla bidra, ingen kan göra allt men alla kan göra något, säger Mats Bjelkevik.

Boken är inte skriven för tekniker eller ingenjörer
Energihandboken är skriven för vanliga människor, som är intresserade och vill öka sin kunskap inom fastighetsteknik och energibesparingar. Det är Indoor Energys 180 medarbetare som skrivit boken, där alla delat med sig av sin kunskap och sina erfarenheter.

Energihandboken kan beställas gratis på Indoor.se

Energihandboken är inget kortsiktigt projekt, och det är inte klimatet heller. Energihandboken är gratis för alla. Ingen får betalt för att medverka. Ingen kan betala för att få vara med.

För mer information kontakta gärna:
Mats Bjelkevik, VD Indoor Energy, 070-422 87 36, mats.bjelkevik@indoor.se

 

Dokument för nedladdning

Ladda ner pressmeddelande (word)

Ladda ner pressbild