Indoor Energy släpper sjätte utgåvan av Energihandboken

Pressmeddelande den 12 juli 2021

För sjätte året i rad publicerar Indoor Energy-koncernen en ny utgåva av Energihandboken. Årets upplaga är på 160 sidor och innehåller massor av nya tips och krönikor. Vi delar ut 10 000 exemplar av Energihandboken varje år, och boken är gratis och kan beställas på indoor.se. Boken är inte skriven för tekniker eller ingenjörer utan snarare för vanliga människor som vill lära sig spara energi i sina hem, i sin bostadsrättsförening, på förskolan eller på jobbet. Vi är otroligt glada att Energihandboken blivit en sådan succé.

 

Fastigheter står idag för 40% av den totala energiförbrukningen i Sverige. Vi vet hur man sparar 40% av energiförbrukningen i ett befintligt fastighetsbestånd. Det innebär att energibesparingar i fastigheter har en potential att spara 16% av Sveriges totala energiförbrukning. Det är inte det som kommer att fixa energiomställningen, men det är vårt bidrag. Ingen kan ju göra allt men alla kan göra något. Energihandboken är vårt sätt att dela med oss av vår kunskap inom energibesparing i fastigheter. Boken är framtagen av vår personal i samarberte med inbjudna experter och krönikörer. Den innehåller allt från handfasta tips till fördjupningar inom exempelvis värmebalansering, solceller och naturliga köldmedier.

Energiomställning och taxonomi                                                                                                       Energiomställningen kommer att ha stor inverkan på fastighetsbranschen i framtiden. Med EU:s nya taxonomi och en större medvetenhet hos hyresgäster kommer behovet av klimatsmarta, optimerade fastigheter att öka. Regelverket ritar om kartan, men entreprenörerna leder utvecklingen. I alla omställningar finns både vinnare och förlorare och detta diskuterar Ulla Bergström, divisionschef för SWECO Architects, och Mats Bjelkevik, VD för Indoor Energy, i Energihandboken.

Fastighetsbranschen måste bidra till energiomställningen
Energihandboken är inget kortsiktigt projekt, och det är inte klimatet heller. Boken är gratis för alla, ingen får betalt för att medverka och ingen kan betala för att få vara med. Välkommen att beställa årets upplaga av Energihandboken gratis på Indoor.se

 

Mats Bjelkevik, koncernchef Indoor Energy.

För mer information kontakta:
Mats Bjelkevik, koncernchef Indoor Energy, 070-422 87 36, mats.bjelkevik@indoor.se

Dokument för nedladdning

Ladda ner Pressmeddelande (Word)

Ladda ner Pressbild