Indoor Energy släpper sjunde utgåvan av Energihandboken

Pressmeddelande den 8 juli 2022

För sjunde året i rad publicerar Indoor Energy-koncernen en ny utgåva av Energihandboken. Årets upplaga är på 188 sidor och innehåller massor av nya tips och krönikor. Vi delar ut 10 000 exemplar av Energihandboken varje år, och boken är gratis och kan beställas på indoor.se. Boken är inte skriven för tekniker eller ingenjörer utan snarare för vanliga människor som vill lära sig spara energi i sina hem, i sin bostadsrättsförening, på förskolan eller på jobbet. Vi är otroligt glada att Energihandboken blivit en sådan succé.  

Fastigheter står idag för 40% av den totala energiförbrukningen i Sverige. Vi vet hur man sparar 40% av energiförbrukningen i ett befintligt fastighetsbestånd. Det innebär att energibesparingar i fastigheter har en potential att spara 16% av Sveriges totala energiförbrukning. Det är inte det som kommer att fixa energiomställningen, men det är vårt bidrag. Ingen kan ju göra allt men alla kan göra något. Energihandboken är vårt sätt att dela med oss av vår kunskap inom energibesparing i fastigheter. Boken är framtagen av vår personal i samarbete med inbjudna experter och krönikörer. Den innehåller allt från handfasta tips till fördjupningar inom exempelvis värmebalansering, solceller och naturliga köldmedier.

Energiomställning och energigeografi

Energiomställningen kommer att ha stor inverkan på fastighetsbranschen i framtiden. Med EU:s nya taxonomi och en större medvetenhet hos konsumenter kommer behovet av klimatsmarta, optimerade fastigheter att öka. Kartan ritas om och det är entreprenörerna som leder utvecklingen. Detta diskuterar Carl-Erik Lagercrantz – Northvolts styrelseordförande och tillika medgrundare av H2 Green Steel och Mats Bjelkevik, VD för Indoor Energy. Här finns också en krönika om europeisk koldioxidlagring av EU:s ansvarige, Per-Olof Granström och ett samtal mellan Maria Wetterstrand och Mats Bjelkevik om svensk energipolitik. Och så ett fantastiskt kapitel om hur träd höjer fastighetsvärden av landskapsarkitekten Karin Stephansson.

Fastighetsbranschen måste bidra till energiomställningen
Energihandboken är inget kortsiktigt projekt, och det är inte klimatet heller. Boken är gratis för alla, ingen får betalt för att medverka och ingen kan betala för att få vara med. Välkommen att beställa årets upplaga av Energihandboken gratis på Indoor.se

Mats Bjelkevik, koncernchef Indoor Energy.

För mer information kontakta:
Mats Bjelkevik, koncernchef Indoor Energy, 070-422 87 36, mats.bjelkevik@indoor.se

 

Indoor Energy arbetar för att minska fastigheters klimatpåverkan. Företaget tar ett helhetsgrepp kring ventilation, kyla, värme och fastighetsautomation. Verksamheten har 250 medarbetare och omsätter ca 520 miljoner. Indoor Energy har kontor på 10 orter och verkar i hela Mälardalen och stor-Göteborg. Läs mer på www.indoor.se Indoor Energy är också rikstäckande genom det samägda bolaget Near4you.

Dokument för nedladdning

Ladda ner Pressmeddelande (Word)

Ladda ner pressbild