Indoor Energy tar över Imtech VS-tekniks kylverksamhet

Pressmeddelande 15 januari 2015

 

Från och med 1 februari överlåter Imtech VS-teknik sin kylverksamhet (tidigare NVS Hansson Kyl) till Indoor Energy Services AB. Affären innebär att Indoor Energy stärker sitt erbjudande inom kyla ytterligare, och därmed sin position som heltäckande leverantör inom fastighetsteknik och energieffektivisering.

Från och med 1 februari övergår Imtech VS-tekniks personal verksam inom kyla med placering i Stockholm och Uppsala till Indoor Energy. Samtidigt överlåts alla kylavtal och pågående arbeten inom kyla. Genom affären kommer Indoor Energys kylverksamhet att omfatta hela spannet från projektering till service inom både komfort- och industrikyla och bestå av sammanlagt drygt 50st certifierade kyltekniker.

Indoors energierbjudande stärks

För Indoor Energy innebär övertagandet att företagets erbjudande som heltäckande leverantör inom kyla, värme, ventilation, styr och energieffektiviseringar förstärks. Den förvärvade verksamheten kommer bland annat bidra med spetskompetens inom stora och medelstora värmepumpsinstallationer och projektering av kylanläggningar och därigenom bredda Indoor Energys erbjudande ytterligare.

– Detta förvärv är ett viktigt steg i vår strategi. Vi har redan idag en stark organisation för såväl komfortkyla och industrikyla. Att få utöka teamet med många meriterade medarbetare från välrenommerade Imtech VS-teknik avdelning kyla (tidigare NVS Hansson Kyl) känns otroligt spännande, säger Mats Bjelkevik, som är VD på Indoor Energy, och välkomnar samtidigt alla nya kunder.

– Att bli en del av Indoor Energy, som är ett företag med ett tydligt fokus på bl.a. kyla, känns helt rätt säger Bo Berglund, som idag är ansvarig för Imtech VS-tekniks kylverksamhet och efter förvärvet kommer att ansvara för större kyl och värmepumps entreprenader på Indoor Energy. Vi är glada över affären och är övertygade att både våra och Indoor Energys kunder kommer att uppleva detta som något positivt.

För ytterligare information och intervjuer välkommen att kontakta:

Mats Bjelkevik, VD, Indoor Energy, Tfn 070-422 87 36

Bo Berglund, Imtech, Tfn 070-941 81 14

Bilder finns på www.indoor.se/press

Kort fakta om Indoor Energy

Indoor Energy Services Sweden AB är ett privatägt service- och installationsföretag med verksamhet inom kyla, värme, ventilation, styr och energi. Företaget har ca: 130 anställda och kontor på 5 orter – Stockholm, Uppsala, Nyköping, Örebro och Karlstad.

Ladda ner pressmeddelande