Indoor Energy tar över Johnson Controls serviceverksamhet inom industriell kyla i mellersta Sverige

Pressmeddelande 11 november 2013

 

Under november överlåter Johnson Controls Systems & Service AB sin service- och installationsverksamhet inom industriell kyla i mellersta Sverige till Indoor Energy Services AB. Affären innebär att Indoor Energy stärker sitt erbjudande inom industrikyla, och därmed sin position som heltäckande leverantör inom fastighetsteknik och energieffektivisering.

Från och med 1 december övergår Johnson Controls personal i Stockholm, Uppsala, Ludvika, Borlänge, Örebro, Oxelösund och Norrköping till Indoor Energy. Genom affären kommer Indoor Energys kylverksamhet att omfatta sammanlagt drygt 50 certifierade kyltekniker, varav hälften har kompetens inom industrikyla.

Johnson Controls fokuserar på produktion

Affären är en naturlig följd av att Johnson Controls ändrar sin övergripande strategi och inriktning inom industrikyla i Sverige. Johnson Controls lämnar över kundkontakten när det gäller service och underhåll i den aktuella geografin, och koncentrerar sig istället på att tillverka och sälja produkter och reservdelar via samarbetspartner. Samarbetet med Indoor Energy innebär att kundernas behov tryggas på ett än bättre sätt genom en mer passande serviceorganisation och gedigen branschkunskap.

Indoors energierbjudande stärks

För Indoor Energy innebär övertagandet att företagets erbjudande som heltäckande leverantör inom kyla, värme, ventilation, styr och energieffektiviseringar förstärks.

– Det nya samarbetet med Johnson Controls är ett viktigt steg i vår strategi. Vi har redan idag en stark organisation för såväl komfortkyla och industrikyla. Att få samarbeta med en av världens största producenter av kylutrustning känns spännande, säger Mats Bjelkevik, som är VD på Indoor Energy, och välkomnar samtidigt alla nya kunder.

– Inom industrikyla finns fortfarande oerhört mycket att göra för att effektivisera samutnyttjande av värme och kyla, säger Tomas Pettersson, som är regionchef för Indoor Energy Services. Här kommer vi med vårt helhetsperspektiv och kunnande att kunna bidra till att göra både ekonomiska och miljömässiga besparingar för våra kunder.

För ytterligare information och intervjuer välkommen att kontakta:

Mats Bjelkevik, VD, Indoor Energy, Tfn 070-422 87 36
Tomas Pettersson, Regionchef, Indoor Energy, Tfn 070-288 46 20

Bilder finns på www.indoor.se/press

Kort fakta om Indoor Energy

Indoor Energy Services Sweden AB är ett privatägt service- och entreprenadföretag med verksamhet inom kyla, värme, ventilation styr och energi. Företaget har drygt 130 anställda och kontor på 7 orter – Linköping, Norrköping, Nyköping, Stockholm, Uppsala, Örebro och Karlstad.

Ladda ner pressmeddelande