Indoor Energy och ClimaCheck i partnerskap kring förbättrad energioptimering i fastigheter

Indoor Energy, experter inom energioptimering och service i fastigheter, har slutit ett nytt och fördjupat partneravtal med svenska miljöteknikföretaget ClimaCheck. Partnerskapet innebär att Indoor Energy integrerar ClimaChecks analysmetod som ett verktyg i sina serviceavtal för kunder med kylanläggningar.

ClimaCheck tillhandahåller ett världsledande verktyg för analys och därmed optimering av värmepumpsanläggningar och kylaggregat. Genom att kontinuerligt och proaktivt analysera anläggningarna kan underhåll planeras baserat på aggregatens tillstånd, haverier kan undvikas då dessa går att förutse, samtidigt som avvikelser upptäcks direkt så anläggningarnas energiåtgång optimeras och bibehålls.


– Om det tidigare var mest fokus på driftsäkerhet och underhåll är det idag optimering och effektivisering av energiåtgången som är utgångspunkten för våra kunders serviceavtal. Med ClimaChecks patenterade och världsledande lösning kan vi ta hela vårt serviceåtagande till en ny nivå vad gäller detta och ge våra kunder möjlighet till ytterligare besparingar på upp till 30 procent, säger Åsa Wikensten, vd på Indoor Energy.

Idag står värme- och kylanläggningar tillsammans för mellan 30–60 % av all energiförbrukning i en fastighet. Svenska ClimaChecks analysverktyg kontrollerar och mäter kontinuerligt prestandan i värmepumps- och kylanläggningen så att serviceteknikern i realtid kan få rapporter hur ett specifikt system presterar. Därmed kan systemets prestanda hela tiden säkerställas och optimeras utifrån varje unikt driftfall. Likaså ger de kontinuerliga prestandarapporterna förutsägelser om någon komponent behöver bytas ut innan ett eventuellt driftstopp uppstår.

– Med Indoor Energy får vi en partner med djup kompetens inom kyla, och gemensamt kan vi erbjuda prediktivt underhåll till fastighetsägare genom både kontinuerlig övervakning, analys, dokumentation, energioptimering och service. Vi får också en partner som kan hjälpa fastighetsägare att uppnå sina klimat- och hållbarhetsmål. Vår vision är att genom energibesparingar i fastighetssektorn, bidra till att nå de gemensamma globala klimatmålen, säger Niklas Berglöf, Försäljnings- och Marknadschef på ClimaCheck.

För mer information, kontakta:
Åsa Wikensten, Indoor Energy, tel: 070-257 71 72
Niklas Berglöf ClimaCheck, tel: 070-230 88 05

Om ClimaCheck
ClimaCheck är ett svenskt cleantech-företag med en unik metod för att analysera prestanda i kylmaskiner och värmepumpar. Metoden bygger på termodynamik och ger objektiv prestandainformation. ClimaCheck erbjuder ett komplett utbud av produkter och tjänster för att möjliggöra prediktivt underhåll och effektiv energieffektivering.