Blev av med oljud och regleringen av värmen blev bättre

Brf Lovisedal hade en längre tid försökt komma till bukt med ojämna temperaturer i lägenheterna sam oljud från sina radiatorer. Till slut valde styrelsen att man måste ta ett helhetsgrepp om problemet och kom i kontakt med Indoor Energy. Värmen i fastigheten var ojämn samt problem med oljud och felaktigt inställd värmepump kunde konstateras efter platsbesök.

Lösningen för att komma vidare blev tryckfallsberäkning av värmesystemet som sedan låg till grund för nästa steg som blev installation av nya radiatorventiler, termostater och injustering med emanipplar valdes i detta fall för att säkerställa så lite oljud som möjligt, då detta tidigare varit ett tydligt problem Brf Lovisedal 2 fått kämpa med. Effekten blev inga oljud och bättre reglering av värmen och kontroll på inställningar i värmesystemet.

– När vi slutade fokusera på pengarna och började titta på bästa lösningen på problemet för oss i föreningen, då började vi lösa våra problem, säger Simon Falck, Ordförande Brf Lovisedal 2 i Solna.