SSAB Valsverket N4

Ett valsverk som aldrig är ute och valsar.


Ett valsverk är för en stålproducent ungefär vad motorn är för en bil. Det måste fungera, driftsäkerheten är extremt viktig och varje driftstopp slår hårt mot resultatet. SSAB, Sveriges största stålföretag och ett av världens ledande inom höghållfasthetsstål, behövde hjälp med ett ställverk till ett stort valsverk. Och det fanns inget utrymme för misstag. Kunderna måste få sina produkter i tid.

Bild: SSAB

Kontakta oss

SSAB behövde hjälp med att projektera, samordna och utföra en mängd viktiga funktioner i ett ställverk till det stora valsverket N4: ventilation, kyl- och styrinstallationer. Det här var en mycket komplex uppgift, och det krävdes en nära dialog med SSAB för att säkra att alla höga krav infriades. Varje misstag kan bli extremt kostsamt.

En skräddarsydd klimatlösning

Problemen löstes med att Indoor Energy tillsammans med kunden projekterade och installerade en lösning för ventilation med brandfunktioner, kyla och styrfunktioner.

SSAB fick här en hållbar, nyckelfärdig och skräddarsydd klimatlösning som är tekniskt anpassad, driftsäker och ekonomisk. Och kunderna fick sina leveranser av det världsberömda svenska höghållfasthetsstålet.

 

 

Ställverket – garanten för att valsverket ska fungera

Viktiga brandspjäll vid en brandcellsgräns